Schouderklachten

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht bij stilhouden of bewegen van uw bovenarm. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. Door de pijn kunt u uw arm vaak niet goed bewegen, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden of het kammen van uw haar. De klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn.

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook samengaan met nekklachten. Soms hebben de klachten te maken met spanningen thuis of op het werk. De precieze oorzaak van de klachten blijft vaak onduidelijk.

Soms kan er sprake zijn van impingement (inklemming van een pees) of verkalking in de pees. Aangezien er bij schouderklachten doorgaans sprake is van spier/peesklachten zijn deze meestal zeer goed te behandelen met Shockwavetherapie. Met name verkalkingen kunnen heel goed bestreden worden met deze vorm van therapie.

Resultaten met Shockwave